Mech Mice Beta Nasıl Oynanır?

Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba! Bugün düşündüm de Mech Mice Beta versiyonu için bir rehber hazırlayayım dedim. Bu rehberden Mech Mice Beta'ya dair en ufak ayrıntısına kadar her şeyi öğreneceksiniz. Oyundaki bütün konuşmaları da sizin için sırasıyla çevireceğim. Yalnızca şimdilik yerlerinize oturun ve okumanızın keyfini çıkarın... ;)

Öncelikle play.mechmice.com adresine girip Unity Web Player'ı indiriyorsunuz. Bunun hemen ardından tekrar oyunun sayfasına girip bekliyorsunuz. Oyun yüklendikten sonra karşınıza aşağıdaki ekran çıkacak.


Bu ekrandan, eğer hesabınız yoksa hemen sol taraftaki "Create Account" bölümünden yeni bir hesap açıyorsunuz.


Burada üst taraftaki "choose a username" kutucuğuna kendi kullanıcı adınızı yazıyorsunuz. Hemen altındaki "parent's email adress" boşluğuna email adresinizi yazıyorsunuz. "enter your password" kutucuğuna da şifrenizi yazıyorsunuz. En alttaki kutucuğa da şifrenizi bir daha yazıyorsunuz. Bütün bilgilerinizi eksiksiz girdikten sonra "Create Account" butonuna basın. Böylelikle üyeliğiniz tamamlanmış olacak.

Ama eğer zaten üyeliğiniz varsa direkt olarak ana ekrandan sağ taraftaki kutucuklara email adresinizi ve şifrenizi yazarak giriş yapabilirsiniz. Ama durun! Şifrenizi mi unuttunuz? O zaman da hemen sağ alt taraftaki "Forgot Password" yazısına tıklayın.


Burada tek yapmanız gereken "parent's email address" kutucuğuna hesabınızın email adresini yazmak. Böylelikle email adresinize bir posta gönderilecek ve o postadan şifrenizi değiştirebileceksiniz.. :)

Artık her şey tamamsa oyuna giriş yapabilirsiniz. Oyuna giriş yaptığınızda karşınıza böyle bir sayfa çıkacak.


Bu sayfadan isterseniz "Play Now" butonuna basarak direk oyuna başlayabilirsiniz. Ama eğer bir kodunuz varsa, yani Mech Mice Mağazasından bir Founders kodu aldıysanız alt kısımda bulunan "Redeem Code" butonuna basmanız gerekmektedir.


Bu butona bastığınızda karşınıza burası çıkacak. Burada üst kısımdaki boş kutucuğa satın aldığınız kodu girmelisiniz. Bazılarınız daha bilmiyor olabilir. Founders kodu ne demek? Bu kodlar Mech Mice mağazasında satılan amerikan dolarıyla alınan bir çeşit kodlardır. Bu kodları girdiğinizde oyuna henüz gelmemiş seviyelere erişim sağlayabilirsiniz. Yani Mech Mice'ın gelecekte yayınlayacağı bölümleri oynayabilirsiniz.


Kodunuzu doğru bir şekilde girerseniz karşınıza bu ekran çıkacak. TEBRİKLER! Artık siz de bir Founder üyesisiniz. Artık gelecek seviyelere erişebilirsiniz. Yukarıdaki resimde sol tarafta bir metin var. Bu metinde bir Founder'ın neler yapabileceği anlatılıyor. Ben hemen size bu metni çeviriyorum.. :D

FOUNDER
Burada ne yapabileceklerinin bir listesi var:
- Gelecekteki bütün Mech Mice seviyelerini oynayabilirsin.
- Derecelendirilmiş Beta Seviyesi 4-8'e erişebilirsin.
- Nadir bulunan Mech Mice Founder Birimlerine ulaşabilirsin. Daha fazla Founder kodu yazarsan, daha fazla birim kazanırsın.
- Mech Mice Founder kodlarını satın almanız sayenizde biz de bir çocuk hayır kurumuna bağış yapıyoruz.

İlginç ha! Siz ne düşünüyorsunuz? Neyse lafı uzatmadan rehberimize devam edelim. Şimdi artık oyuna girebiliriz. Sanırım bunu ikinci defa söylüyorum. Ama bu seferki gerçek. Sonunda oyuna girebiliyoruz.


Neyse, oyuna girdiğinizde öncelikle karşınıza yukarıdaki harita çıkıyor. Buradan istediğiniz bölümü seçebilirsiniz. Şimdilik Beta olduğu için 2 bölüm var.


Bu Mech Mice'ın ilk sezonunun birinci bölümünün haritası. Bu haritadan istediğiniz seviyeyi seçip oynayabilirsiniz. Ama tavsiyem bütün olayı anlayabilmek için birinci seviyeden başlamanız yönünde.


Yukarıdaki de ilk sezonun ikinci bölümünün haritası. Ama buradaki bölümler hem az hem de sadece Founders'lar oynayabiliyor.


Ayrıca söylemem gereken bir şey daha var. Eğer birimlerinizin yani fare birimlerinizin bir listesini görmek isterseniz haritanın sağ üst köşesinde "Units" diye bir buton var. Ona bastığınızda karşınıza yukarıdaki ekran çıkıyor. Burada bütün birimlerinizi görebilirsiniz...


Oyunun alt kısmında bulunan "What are Founders" butonuna bastığınızda yukarıdaki sayfa çıkıyor karşınıza. Burada Mech Mice sezon 1'in 24 seviye ile geleceği yazıyor. Aynı zamanda da Sonbahar 2013'te geleceği yazıyor. Alt kısımda iki tane buton var. "Learn More" butonuna basarsanız Founders satın alma sayfasına gidersiniz. "Back to Map" butonuna tıklarsanız oyuna devam edersiniz.

Haritamıza geri döndük. Şimdi hemen şunu söyleyeceksiniz. Bu kadar mı seviye var? Şimdilik Beta sürümü olduğu için herkesin oynayabildiği 3 seviye var. Ama daha önceden de anlattığım gibi ilerdeki seviyelere sadece Founder olanlar girebiliyor.

Şimdi biz hemen Level 1-1'e tıklayarak ilk bölümden oyuna başlayabiliriz. Seviyelerin nasıl geçildiğini bu yazıda anlatmayacağım. Aşağıdaki linklere tıklayarak o seviyelerin anlatıldığı sayfalara ulaşabilirsiniz.


Seviyelerin linkleri henüz hazır değil. Bu yüzden şimdilik paylaşamayacağım. Ama yavaş yavaş sayfaları hazırlayınca buraya linklerini koyacağım. Merak etmeyin! Hepinizle görüşmek üzere! Bir yanlaşım veya bir sorunuz varsa hemen yorum olarak atabilirsiniz. Oyunda iyi eğlenceler dilerim!... ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder